Rechtsbijstand in het buitenland

rechtsbijstand verzekering

In Nederland maar natuurlijk ook in het buitenland kunt u in tal van situaties belanden waarin u juridisch advies nodig heeft. Van arbeidsconflicten en strafzaken tot schadeclaims bij verkeersongevallen en koopovereenkomsten die niet nagekomen worden. In zulke gevallen is het handig om terug te kunnen vallen op deskundige rechtshulp.

Een rechtsbijstandsverzekering biedt dekking voor het verhalen van schade, bij strafzaken en bij geschillen die voortvloeien uit een contract (bijvoorbeeld bij een aankoop in een winkel). Een rechtsbijstandverzekering keert uit in natura. Dit betekent dat bij een juridisch geschil, u van een rechtsbijstandsverzekeraar in Nederland een advocaat toegewezen krijgt die u gaat helpen. Er wordt dus geen geldbedrag uitgekeerd waarmee u zelf juridische hulp in kunt schakelen.

Lang niet alle mogelijke juridische zaken zijn gedekt onder de verzekering en we adviseren u daarom ook voor het afsluiten van de verzekering goed de polisvoorwaarden door te nemen. Het land waar u verblijft kan uitgesloten zijn van dekking en ook het eventuele arbeidscontract wat u heeft (ivm eventuele arbeidsgeschillen) kan uitgesloten zijn van dekking. Controleer dat dus goed voordat u de verzekering aanvraagt!"

Rechtsbijstand voor emigranten kan los worden afgesloten binnen de volgende pakketten: