Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en Pensionados over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Advies op maat, en een snelle en persoonlijke afhandeling. JoHo Insurances is een door de AFM erkend bemiddelaar (nr. 12009104) in verzekeringen

 

Europat Local Plus

Europat Local Plus is een verzekeringspakket, aangeboden door Expat & Co. JoHo Insurances werkt al jaren samen met deze assuradeur die is gevestigd in België. Europat Local Plus wordt door Expat & Co aangeboden in samenwerking met XL Catlin, een grote internationale partij. Het pakket wordt zowel aangeboden voor individuen als voor collectieven. In het laatste geval wordt dit met de werkgever gerelgeld. 

Wat deze verzekering speciaal maakt is de diversiteit. Er zijn veel verschillende mogelijkheden; diverse onderdelen (waaronder ziektekekosten), meerdere dekkingsniveaus (zoals Light en Standaard) en verschillende opties die kunnen worden toegevoegd. De verzekering kan bovendien worden afgesloten door een grote groep mensen; zolang iemand de nationaliteit heeft van een Europees land óf woont in een Europees land én niet ouder is dan 69 op het moment van aanvragen, kan de aanvraag worden ingediend. 

Speciaal voor pensionados, hebben we een selectie gemaakt uit al die mogelijkheden binnen het pakket en bieden daarmee een relatief voordelige internationale verzekering met dekking voor calamiteiten. Uiteraard is het mogelijk om u uitgebreider te verzekeren maar de uitgebreide dekkingen worden op hogere leeftijd (erg) duur en men vindt een uitgebreid pakket met vergoedingen niet altijd nodig. Zeker wanneer mensen wonen in een land waar de gemiddelde zorgkosten laag zijn, is het juist belangrijk om goed verzekerd te zijn bij calamiteiten. 

De ziektekostenverzekering Inpatient Europat Local Plus in het kort; 

  • Voornamelijk vergoeding voor inpatient kosten 
  • Een outpatient dekking voor een selecte groep ernstige ziektes 
  • Keuze tussen Emergency Only en Light 
  • Dekking voor repatriëring en medische evacuatie 

Kenmerken

Een aantal belangrijke kenmerken op een rij: 

  • Maximale leeftijd voor aanvragen van de verzekering is 69 jaar. Oftewel vanaf 70 jaar kan de verzekering niet meer worden aangevraagd. 
  • Er worden verschillende regio's toegepast voor bepaling van de premie en dekkingsgebied 
  • Tijdens reizen buiten de verzekerde regio, wel dekking voor spoedeisende zorg 
  • Het pakket zoals dat op deze pagina wordt aangeboden is een selectie uit het volledige verzekeringspakket Europat Local Plus 
  • Na acceptatie geldt geen eindleeftijd 
  • De nationaliteit van een Europees land of wonen in een Europees land is nodig om in aanmerking te komen voor de verzekering 

Aandachtspunten 

De verzekering zoals hier aangeboden, beperkt zich tot inpatient dekking. Daarom lichten we graag het verschil toe tussen inpatient en outpatient. 

Inpatient kosten 

zijn strikt genomen alle kosten die u in een ziekenhuis maakt, maar alleen wanneer u in het ziekenhuis wordt opgenomen en u dus een ziekenhuisbed bezet (ook voor minder als 1 dag). U moet hierbij denken aan de kosten voor een operatie, of observatie en alle bijkomende kosten. Onderzoeken in het ziekenhuis vallen hier dus niet onder. Een aantal voorbeelden van kosten die u wel in het ziekenhuis maakt, maar niet vallen onder inpatient, zijn allerlei consulten en onderzoeken zoals foto's maken, X-rays, scans, en bloedonderzoek.

Outpatient kosten

zijn kosten die gemaakt kunnen worden in een ziekenhuis, maar ook daarbuiten. Alle kosten in het ziekenhuis, waarbij u geen ziekenhuisbed bezet zijn outpatient kosten. Denkt u bijvoorbeeld aan een behandeling door een kaakchirurg, het maken van longfoto's, bloedonderzoek, 't in het gips zetten van een gebroken been en medicatie. Uiteraard vallen ook de kosten die u buiten het ziekenhuis maakt, onder outpatient. Denkt u aan een bezoek aan de huisarts, voedingsconsulent, apotheek medicijnen of fysiotherapeut.

Afsluiten van de verzekering 

U kunt het aanvraagformulier uitprinten, invullen en naar ons mailen. Uiteraard mag u het ook per post opsturen maar maakt u dan wel een kopie voor u zelf en houd er rekening mee dat het langer duurt. Wij ontvangen het bij voorkeur per email.

JoHo Insurances

JoHo Insurances adviseert mensen met emigratieplannen over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor advies en vragen over verzekeringen voor een verblijf in het buitenland vult u het adviesformulier in voor vrijblijvend en kosteloos advies.

Contact

JoHo Insurances

Paviljoensgracht 18
2512 BP Den Haag
Nederland
T: +31883214561
E: info@johoinsurances.org